Hetek blog

Bernie Sanders, a kisember jelöltje - podcast

2016/02/28. - írta: Hetek_hu

Mire elég a vermonti szenátor sikeres kampányrajtja?

Február közepére Bernie Sanders utolérte Nevadában Hillary Clintont, ami azért jelenthet fordulatot a demokrata elnökjelöltségi kampányban, mert New Hampshire-i győzelme ellenére a 75 éves vermonti szenátort eddig teljesen esélytelennek tartották az előválasztások során most következő déli államokban. Ami még ígéretesebb számára: az összes felmérés szerint legyőzné a republikánus éllovas Donald Trumpot novemberben. Ahogy Sanders kezd egyre komolyabb kihívóvá válni a korábban abszolút favoritnak tartott Clinton számára, a média is egyre többet foglalkozik a politikus hosszú és fordulatos életútjával.

A Hetek Magazinban Mondovics Gábor főiskolai oktatóval Morvay Péter beszélgetett az amerikai választási meglepetés jelöltjéről, Bernie Sandersről. A demokrata politikus szegény háttérből származik és az első zsidó származású amerikai politikus, akinek sikerült előválasztást nyerni.

 

CNN közvélemény-kutatás szerint Bernie Sanders utolérte Nevadában Hillary Clintont, ami azért jelenthet fordulatot a demokrata elnökjelöltségi kampányban, mert New Hampshire-i győzelme ellenére a 75 éves vermonti szenátort eddig teljesen esélytelennek tartották az előválasztások során most következő déli államokban. Ami még ígéretesebb számára: az összes felmérés szerint legyőzné a republikánus éllovas Donald Trumpot novemberben.

Morvay Péter írása Bernie Sandersről a Hetek hetilapban » 

Érdekel az amerikai elnökválasztás?

Akkor hallgasd meg egy másik Hetek Magazin beszélgetésünket is! Morvay Péter a Hetek külpolitikai szakértője és Kocsor Dániel újságíró beszélgetnek az amerikai elnökválasztás eddigi fejleményeiről és tanulságairól. Mit jelentene egy demokrata és egy republikánus elnök Amerikának a következő négy évben?

  


Mi az a HETEK MAGAZIN?

A Hit rádióban minden pénteken délután jelentkezik a Hetek magazin, ahol a friss hetilap témáit boncolgatjuk vendégeinkkel. Töltsd le podcast beszélgetéseinket mp3-ban és hallgasd bárhol, bármikor! A Hetek Magazin hanganyagait megtalálod Soundcloudon, iTunes-on (keress rá: Hetek Magazin), és Youtube-on is

A Hetek Magazin viszont ennél több, mert időről-időre videós interjúkkal is jelentkezünk, amit Youtube-on, vagy a Hetek Facebook oldalán is meg tudsz nézni! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr338425968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

we dont want arabs here..So what 2016.03.04. 07:37:34

de mivel gondolom a liberális elveknek megfelelően cenzúráztok biztos nem jelenik meg amit írok :)
süti beállítások módosítása