Hetek blog

Szinte egész Izraelben tűz van (podcast)

2016/12/02. - írta: Hetek_hu

1125.jpg

Új hullám az Izrael elleni támadásoknak? Szinte az ország minden régiójában van település, ahol nagy kiterjedésű tűz ég a bozótosokban, erdőkben. Már az ország harmadik legnagyobb városában, Haifán is tömegesen evakuálták a lakosságot.

Kétszázhúsz különböző pontból startoltak az Izrael erdőit és városait egyaránt perzselő tüzek múlt hét kedden. Eleinte a rendkívül száraz és szeles időjárást sejtették a katasztrófa hátterében, ám idővel fény derült a terrorista indítékú gyúj­togatásokra.

November 22-én lobbantak fel az első tüzek Izraelben északon, majd az ország több pontja lángba borult. Katonák és civilek egyaránt csatlakoztak a tűzoltókhoz, hogy megfékezzék a lángokat. Ám Izrael tizennégy tűzoltó repülőgépből álló arzenálja nem bizonyult elégnek a tűzvész elleni küzdelemben, így Benjamin Netanjahu miniszterelnök nemzetközi támogatást kért.

A beszélgetés utolsó harmadában arról beszélgetünk, milyen helyzetbe került Izrael az amerikai választások következtében. Miben változott a helyzet azzal, hogy Trump nyerte meg az amerikai választásokat?

Kapcsolódó cikkünk:

Lángoló terrorizmus - tűzvész söpört végig Izraelen


A Hetek Magazin rendszeresen foglalkozik az amerikai választásokkal, további podcast beszélgetéseinket itt meghallgathatod (Soundcloud-ról pedig letöltheted!).

Töltsd le beszélgetéseinket mp3-ban a Soundcloudon vagy iTuneson! A Hetek Magazin hanganyagait megtalálod:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212017021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása