Hetek blog

Magyar divattervező az óriásmárkákkal szemben - Alma újragombolta

2016/12/27. - írta: Hetek_hu

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Gombold újra! nevű pályázatot, amiben a Design Terminál ezúttal a fenntartható divat tematikára várt pályaműveket. A kiírt pályázaton Vetlényi Almát és Sonja Jocic szerb tervezőt díjazták. Almával és anyukájával, Szente Ritával beszélgettünk.

Természetes anyagok, letisztult szín- és formavilág, nulla szabászati hulladék, hosszú távú hordhatóság, minimál-feltételek között megjelenő elegancia – a 23 éves Vetlényi Alma kollekciója minden szempontból szembemegy a fast fashion világával. A MOME hallgatója öltözékeivel – melyek a Design Terminál fenntartható divat témájában kiírt „Gombold újra!” pályázatára készültek – nemrég elnyerte a legjobb hazai tervezőnek járó díjat. Nem sokra rá a Marie Claire magazin által meghirdetett „Az év fiatal divattervezője” pályázat szakmai díját is kiérdemelte egy hangsúlyozottan nőies, színes kreációjával.

A díjakról és a jövőről kérdeztük Almát és édesanyját, illetve segítőjét, Szende Ritát.

 

Kampány fotók: Kovács B. Tamás | Smink: Schneider Anna | Modell: Szarka Kamilla

Fotók forrása: Vetlényi Alma Facebook oldala

 Az interjú írott formában a friss Hetek hetilapban olvasható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412075857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása