Hetek blog

Mit tanácsol Reagan egykori bizalmasa Orbánnak?

2018/06/09. - írta: Hetek_hu

Michael Horowitz szerint 4 lépéssel javíthatná nemzetközi megítélését a miniszterelnök

horowitz1.png

Útban a torinói Bilederberg-csúcsra Budapesten is megállt Michael Horowitz professzor, aki Ronald Reagan vezető jogtanácsosa volt a Fehér Házban. A rebublikánus emberi jogi szakértő a Heteknek arról is beszélt, milyen konkrét lépéseket tanácsolna Orbán Viktornak, amelyekkel javítani tudná amerikai megítélését.

Horowitz 2010 után egy ideig részt vett a Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszter irányításával működő The Hungary Initiatives Foundation nevű magyar alapítású amerikai alapítvány munkájában, így jól ismeri Orbán Viktort. (Fellegi a jogászprofesszornak a budapesti Danube Institute-on tartott előadásán is jelen volt).

Horowitz most ezt a négy változtatást javasolná a miniszterelnöknek:

“Orbán Viktornak nem kell semmilyen alapelvéről lemondani, csak másként kellene beszélnie róluk. A muszlim bevándorlással szembeni kritikájában nem csak annyit kellene mondania, hogy a migráció fenyeget bennünket, hanem fel kellene vállalnia az iszlám kultúra kritikáját is. Mert tény az, hogy a muszlim országokban elsöprő erővel van jelen az antiszemitizmus vírusa.”

horowitz2.png

Horowitz szerint számos muszlim országban “náci stílusú antiszemita propaganda folyik”. A professzor úgy látja, hogy ez megfertőzte azokat az országokat is, amelyek korlátlanul teret engedtek a bevándorlásnak.

“Ma nem Budapesten, de még csak nem is Kijevben fenyegeti veszély a zsidókat, hanem Svédországban vagy Franciaországban. Ha Orbán azt mondaná, hogy mi azért nem akarunk korlátlan bevándorlást, mert a muszlim országokból érkezők fenyegetést jelentenek a magyarországi zsidóság számára, akiket védelmezni akarunk, akkor egyből jobb pozícióban lenne, mint így, amikor egyszerre bélyegzik antiszemitának és iszlamofóbnak.” - mondta a Fehér Ház korábbi vezető jogtanácsosa.

horowitz3.png

Továbbá, a neves republikánus szakértő szerint, ha Orbán nem csak kerítést építene, hanem azt is javasolná, hogy a bevándorlásért folyamodókat vessék alá szűrésnek, milyen nézeteket vallanak a zsidókról, vagy a keresztényekről, akkor ezzel emberi jogi érveket is fűzne a programjához, nem csak tiltást képviselne.

Emellett “ha elmondaná, hogy a muszlim országokban nagyon gyakran tárgyként kezelik a nőket, gyerekházasságba kényszerítik és utána kitaszítják őket, akkor ezzel együttérzőbbnek tűnne fel.” - ajánlotta Horowitz.

A negyedik javaslat szerint “a kereszténység védelmében is jobb érv a hitük miatt üldözött keresztényekkel való szolidaritás, mint az egyház államhatalmi befolyásának, pozíciójának erősítése.” - monda a nemzetközi politikában ma is befolyásos professzor, aki Budapestről a Bilderberg-csoport éves konferenciájára utazott tovább, amelyet idén június 7-9. között Torinóban tartanak, a világ 135 meghatározó gazdasági, politikai és médiavezetőjének részvételével.

A Michael Horowitz-cal valamint Sam Brownback nemzetközi vallásszabadságért felelős amerikai nagykövetettel készült interjú további részletei a Hetek legfrissebb számában olvashatók.

(Fotók: Schneider Tamás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714034014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása