Hetek blog

Interjú Pajor Tamással - podcast

2016/09/09. - írta: Hetek_hu

Morvay Péter Pajor Tamással beszélgetett arról, hogy Tamás a Zsidó Kulturális Fesztivál keretében önálló esttel lépett fel a Dohány utcai zsinagógában.

„Ebben a közegben nőttem fel, itt hallgattam Salgó rabbit gyerekkoromban, ebben a közegben volt édesanyám Scheiber Sándor nevezetes rabbi tanítványa, Scheiber rabbi áldott meg engem a bar micva alkalmából” – mondta az énekes-szövegíró, aki szerint már maga a Jézushoz való visszatérés is a zsidó gyökerekhez való visszatérés.

Pajor Tamás a koncert után azt mondta: „Az a tény, hogy egy magát zsidó-kereszténynek valló személy ilyen módon vállalja keresztény hite mellett a zsidó identitását is, nyilván sokakat elgondolkodtathatott. ezért hiszem, hogy ez a koncert is hozzájárulhatott ahhoz a hídépítéshez, amelyen már évtizedek óta sokan munkálkodunk”.

Hallgasd meg vagy töltsd le a teljes beszélgetés Soundcloud-on vagy itt, a Youtube videót elindítva:

 

Fotó: Vadász Gábor

A zsinagógiai koncert után készült cikket itt olvashatod el: Pajor Tamás a Dohány utcai zsinagógában tartott koncertjéről »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr911690519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása