Hetek blog

Demográfia, család, abortusz, gyermekvállalás - Hetek podcast

2018/10/24. - írta: smr567

A Hetek mostani számának és podcastunknak is a középpontjában a demográfiai kérdések vannak. A Hetek Magazinban Gavra Gábor, a Hetek lapszerkesztője beszélget dr. Nagy Teodóra újságíróval. Ezzel foglalkozik a Fidesz alelnökével, Novák Katalin államtitkárral készült interjúnk, a háromgyermekes édesanyák szja-mentességével foglalkozó cikkünk, a Lukács Józseffel, a Várva Várt Alapítvánnyal folytatott beszélgetésünk, valamint a Mi Hazánk Mozgalom és a Momentum politikusainak múlt heti vitájáról szóló tudósításunk.

Nyilvánvaló, hogy igazuk van azoknak, akik a gyermekvállalás kérdését demográfiai oldalról közelítik meg. Nemzetek megmaradása vagy eltűnése, vagy éppen nyugdíjrendszerek fenntarthatósága vagy összeomlása múlik azon, hogy hány gyermek születik egy-egy társadalomban.

A kérdésnek azonban súlyos erkölcsi vetülete is van. A nyugati társadalmakat (köztük a magyart) fenyegető demográfiai katasztrófa individuális szinten meg nem született emberek millióinak elpusztítását, magukra hagyott, testileg és lelkileg megsebzett nők, szétszakított családok sokaságát jelentik.

Ki dönt egy emberi életről? Egyáltalán: kit tekintünk embernek? – Ha következetesen végiggondoljuk a gyermekvállalással, és főként a terhességmegszakítással kapcsolatos vitákat, ezek lesznek a fő kérdések. A Hetek eddig is és ez után is beszámol ezeknek a nemzetstratégiai és erkölcsi szempontból egyaránt rendkívül fontos vitáknak az állásáról, és ahogy eddig, ezután is letesszük a voksunkat a nem csupán szerintünk, de a Biblia szerint is helyes álláspont mellett azt remélve, hogy hazánkban is egyre többen választják az életet megfogant gyermekeik számára.

Hallgasd meg a podcastet Soundcloudon:

GAVRA GÁBOR

A Hetek aktuális lapszáma: www.hetek.hu/archiv/2018_1012_xxii_41


Töltsd le beszélgetéseinket mp3-ban a Soundcloudon vagy iTuneson!

A Hetek Magazin hanganyagait megtalálod

• Soundcloudon: : @hetek-magazin
• iTunes-on itt: itunes.apple.com/au/podcast/hetek…zin/id1060619454 ( VAGY keress rá: Hetek Magazin)
• és Youtube-on is: www.youtube.com/Hetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr6214320187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.