Hetek blog

Beszélgetés Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendezővel (videó)

2016/02/26. - írta: Hetek_hu

„Ma Magyarországon két módon lehet igazán érvényesülni: valaki vagy nagyon dühösen, tüntetően és látványosan kormánypárti lesz, és ezt naponta kifejezi minden lehetséges módon, vagy hangsúlyozottan ellenzékivé, egyfajta mártírrá válik. De mi legyen azokkal, akik sem itt nem nyilvánulnak meg harcosan, sem ott, egyszerűen csak tehetségesen űzik a mesterségüket? Nekik ma vitathatatlanul nehezebb.”

Néztem Önről egy két éve készült dokumentumfilmet, és üdítő volt látni, hogy egykori tanítványai, még a nagyon különböző világnézetűek is – Kerényi Imrétől Tarr Béláig – igen pozitívan nyilatkoztak önről. Mi az oka annak, hogy a személye máig ilyen közös nevező tud lenni?

– Leginkább az, hogy nekem mindig egyszerűen csak az volt a fontos, hogy a körülöttem lévők jól érezzék magukat: a munkahelyemen éppúgy, mint a családomban. Azt mondják, hogy ez sikerült: hatvan év alatt több mint 190 darabot rendeztem úgy, hogy a közös munka általában mindenkinek örömöt okozott.

► Iratkozz fel Youtube csatornánkra a legfrissebb beszélgetésekért!

 

Az interjú írásos formában itt található » 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr598090694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása