Hetek blog

Az újhullámos populisták - Hetek podcast

2019/02/12. - írta: Peter Morvay

A Hetek podcastban Kulifai Máté és Gavra Gábor, a Hetek újságírói beszélgettek a baloldali „ébredés” témájában, amit az Újhullámos populisták nagy stratégiája alcímmel is illettünk hetilapunkban.

Ha a populista szót halljuk, szinte automatikusan jobboldali politikusok és pártok jutnak az eszünkbe. Sokkal kevesebb szó esik egy másfajta populizmusról, amely kihasználva, hogy a populizmusvita kizárólag a jobboldalról szól, szinte zavartalanul erősödik és fejti ki hatását.

Ennek tanulságait már néhány éves távlatból láthatjuk az Egyesült Államok belpolitikájában. Mint oly sok más területen, Európa sajátos módon bár, de követi az amerikai trendeket. Az említett trend pedig, amely folyamatosan, mégis szinte láthatatlan módon erősödik: a baloldali populizmus. Nem szerepel gyakran a hírekben, mégis egyre meghatározóbb, s egy már világszerte is érzékelhető mozgalommá kezd válni, amely átalakíthatja a baloldali pártokat. Olyan módon, hogy azok egyszerre képesek legyenek magukba olvasztani a kommunista világnézetet, a homoszexuális házasság és az LMTB-jogok erőltetését, sőt az Izrael-ellenességet és a hagyományos antiszemitizmust is. A cél pedig nem más, mint a nemzetközi politikára is óriási hatást gyakorló jobboldali fordulat megtörése, eddig elért eredményeinek visszafordítása.

Hallgassa meg Youtube-on vagy Soundcloud oldalunkon!

 

Cikkünk a témában: www.hetek.hu/kulfold/201902/baloldali_ebredes

A Hit rádióban általában pénteken délután jelentkezik a Hetek magazin, ahol a friss hetilap témáit boncolgatjuk vendégeinkkel.



Töltsd le beszélgetéseinket mp3-ban a Soundcloudon vagy iTuneson! A Hetek Magazin hanganyagait megtalálod:

• Soundcloudon: @hetek-magazin
• Hetek Podcast a Spotify-on: open.spotify.com/show/0zxIywFeEffcY1ZgvlZUQZ
• iTunes-on itt: itunes.apple.com/au/podcast/hetek…zin/id1060619454 ( VAGY keress rá: Hetek Magazin)
• és Youtube-on is: www.youtube.com/Hetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr1514161463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása