Hetek blog

Felgyújthatták a kirgiz evangéliumi keresztények központját (fotókkal, videókkal)

2016/11/29. - írta: Hetek_hu

biskek.jpgNovember 29-én reggel kigyulladt a Jézus Krisztus Gyülekezete elnevezésű keresztény gyülekezet központja Biskekben. A lángok a kirgiz fővárosban álló több szintes komplexum nagy részére átterjedtek.

A tűzvészben három ember megsérült és súlyos anyagi károk keletkeztek. Az evangéliumi közösség Közép-Ázsia egyik legnagyobb keresztény gyülekezete, és több vezetője Budapesten folytatott teológiai tanulmányokat, a Hit Gyülekezete Szent Pál Akadémiáján.

img_0284.jpg

A Heteknek küldött üzenetükben elmondták, a tüzet gyújtogatás okozta, ezért kérik a nemzetközi keresztény közösségeket, hogy követeljék a kirgiz kormánytól, hogy tegyen meg mindent a tettesek felderítésére és biztosítsák a keresztény kisebbség védelmét. Kirgizisztán lakónak 86 százaléka muszlim, de az országban gyorsan növekszik a protestáns evangéliumi keresztények száma.

cyzp0atw8aalwug.jpg

biskek1.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr212008518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása