Hetek blog

Ruanda, egy kis ország hatalmas csodája - videó interjú

2016/06/09. - írta: Hetek_hu

1-700_7300.jpg

Videós interjúnkban Ananie Bagaragaza ruandai lelkésszel, aki Church of Faith vezetőjével beszélgettünk. 

Ruanda Magyarországnál három és félszer kisebb területű ország, Közép-Afrikában található. Sajnos ez az ország az 1994-es népirtásról lett ismert, melynek ma már egyre kevesebb nyoma van. Ananie pásztornak is személyes tapasztalatai vannak a borzalmakról. A szörnyűségek után új alapokra kezdték építeni gyülekezetüket amely azóta is dinamikusan növekszik. Alig két évtizeddel az országot romba döntő brutális népirtás után Ruanda működőképes, sőt dinamikusan fejlődik. Mindez nem választható el attól a ténytől, hogy a 15 milliós afrikai ország lakói nem kendőzték el a múltat, a felelősöket igyekeztek megbüntetni, miközben előre- tekintettek, és a megbékélésre, egymás tiszteletére tették a hangsúlyt.

Ananie pásztor Magyarországi tartózkodása során ellátogatott a Hit Rádióba, ott készült vele az interjú is: 

A Hetek korábbi cikke Flaisz Endre lelkésszel, aki járt a ruandai Hit Gyülekezetében>


Mi az a HETEK MAGAZIN?

Podcast. A Hit rádióban minden pénteken délután jelentkezik a Hetek magazin, ahol a friss hetilap témáit boncolgatjuk vendégeinkkel. Töltsd le podcast beszélgetéseinket mp3-ban és hallgasd bárhol, bármikor! A Hetek Magazin hanganyagait megtalálod Soundcloudon, iTunes-on (keress rá: Hetek Magazin), és Youtube-on is

Videó. A Hetek Magazin viszont ennél több, mert időről-időre videós interjúkkal is jelentkezünk, amit Youtube-on, vagy a Hetek Facebook oldalán is meg tudsz nézni! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr248794994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása