Hetek blog

Buda visszavívása - ingyenes történelmi társasjáték!

2016/09/14. - írta: Hetek_hu

buda-visszavivasa-1686-tarsasjatek.jpg

Bár a történelem csak két világháborút tart számon, ezt a címet a három kontinensre kiterjedő és több mint egy évezreden át(!) elhúzódó keresztény–iszlám fegyveres szembenállás is méltán kiérdemelhetné. Ezt az izgalmas időszakot, pontosabban a budai vár visszavívását most te is újraélheted egy interaktív és ingyenes játék segítségével!

A keresztény–iszlám küzdelem a 17. század második felében a végkifejlethez közelített, és a sors úgy akarta, hogy a dráma utolsó, legvéresebb felvonásához hazánk, a történelmi Magyarország szolgáljon színpadul. A harcokat figyelemmel kísérő európai közvélemény Budára figyelt. A szétzilált török csapatok a Hódoltság területére visszavonulva egy sor további, jelentős katonai kudarcot is szenvedtek, és úgy tűnt, eljött az idő Magyarország felszabadítására.

Ebbe az időszakba kalauzol el a Buda visszavívása – 1686 című játék, egy kétszemélyes, gyorsan játszható stratégiai társasjáték, melyben a 330 évvel ezelőtti ostrom elevenedik meg.

Jobban irányítanád az ostromot, mint Lotharingiai Károly? Ravaszabb vagy, mint Abdurrahman pasa? Itt az idő, hogy kiderüljön, tényleg egy tábornok veszett-e el benned!

A játékban a császári koalíció vezette ostromló csapatok, és a várat védő török erők állnak szemben egymással. A császáriak célja, hogy a játék végére legyűrjék a török ellenállást, és visszafoglalják Budát, míg a törökök célja ennek meghiúsítása, a vár megvédése.

tereplap-small.png

A játékhoz szükséges a Tereplap és a Játékegységek letöltése és kinyomtatása. Ha tartós és időtálló játékot szeretnél, akkor a Tereplapot is és a Játékegységeket is ragaszd fel kartonra. Érdemes kezdetnek elolvasnod az ostrom lefolyásáról szóló Hetek-cikket. A Játékszabályzatot alaposan olvasd végig, szánj időt a megértésére, nem annyira bonyolult, amilyennek elsőre tűnik, csak figyelj oda, és a végére minden a helyére kerül. A társasjátékot a 14 évnél idősebb korosztálynak ajánljuk.

A társasjáték minden eleme teljesen ingyen letölthető itt »

 Jó szórakozást és tanulást kívánunk!

Szerezd meg a HETEK Zrínyi Emlékévre megjelent ünnepi bookazine-ját is!

zrinyi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr9211680479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása