Hetek blog

Megváltozni az meló, nem csak elhatározás (videó)

2017/05/18. - írta: Hetek_hu

Interjú Molnár Ferenc Caramel énekessel

caramel-interju-hetek-hetilap.jpg

„Nem a sorsom ellenére, hanem a sorsommal együtt vagyok az, aki vagyok” – állítja életrajzi kötetében Molnár Ferenc Caramel énekes-dalszerző, aki most lapunknak bővebben is kifejtette, mi mindent ért ez alatt.

Hallottam, hogy nemrég érkeztél vissza Magyarországra. Hol jártál?

– Sepsiszentgyörgyön, ahol egy nagy koncertem volt. Minket leginkább Erdélybe, magyarlakta területekre szoktak hívni, de most elég vegyes volt a közönség.

Ilyenkor érződnek a nyelvi akadályok?

– Igazából nem, mivel a nyelven túl van a zenének egy olyan rezgése, érzelemvilága, amit megértenek az emberek, és ez közösséget teremt. Persze a legkellemesebb úti céljaink mindig a magyarlakta területek, ahol a nyelv különösen erős kapocs az emberek között. Sokkal komolyabb érzelmeket vált ki, ha a közönség magyar felkonferálást, illetve magyar zenét hall, nagyon megbecsülik, és ez nagyon megható. Néha a határon túl, mondjuk Erdélyben vagy a Felvidéken az ember még jobban magyarnak érzi magát – roma származásúként is –, mint itthon.

Nézze meg videós interjúnkat!

 

Pápai Joci még az eurovíziós dalversenyen is magyarul énekelt… 

– Az ő dala angolul elég furcsán hangzott volna. Ez nála abszolút autentikus így: a dalában benne van a roma folklór, a magyar népzene, illetve a nyugatias, popos, R&B stílus is. Én sokkal közelebb állok a popos világhoz, és arányaiban nem tudnám olyan tökéletesen vegyíteni ezeket a műfajokat, mint a Joci.

Miért, te miből építkezel?

– Ez egy folyamatos kísérlet, hogy az ember mindig próbál mai, friss hangzást kihozni úgy, hogy kicsit múltidéző is egyben. Most egy olyan lemezt készítek, amit már nagyon régóta szeretnék: azokat a fontos korszakokat próbálom a magam zeneiségében megidézni, amik rám gyerekkoromban vagy fiatalkoromban nagyon erősen hatottak. 1982-ben születtem, és emlékszem, mi ment a ’80-as, ’90-es években a rádióban, vagy milyen sokat néztük az MTV-t (Music Televisiont) otthon. Egymás után ugranak be a dalok, a számomra fontos momentumok, apróságok, amiket próbálok beépíteni a dalaimba. Megtalálni mindebben a jó arányokat, ez izgalmas munka.

 A teljes interjút olvasd el a Hetek hetilap május 19-i számában »

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712512405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása