Hetek blog

Trump tanácsadó: Le a kalappal Magyarország előtt

2019/12/03. - írta: Kulifai M.

Magyarország példájára hivatkozott a Fehér Házban Donald Trump előtt az elnök egyik vezető keresztény tanácsadója. Jim Garlow a Heteknek adott interjúban elmondta, Trump rendszeresen kikéri az evangéliumi tanácsadó testület véleményét, amelynek tagjaként Garlow nemrég elmondta az elnöknek, hogy a keresztény értékek melletti következetes kiállása más erős vezetőket is felbátorított, köztük Orbán Viktort.

nevtelen.png

Jim Garlow szerint Trump elnöksége első napjától fogva kiemelt fontosságot tulajdonít az üldözött keresztények védelmének, és ebben a tekintetben Magyarország az egyik legsikeresebb partnere az Egyesült Államoknak.

„200 millió üldözött keresztény van a világon, közülük 70 ezernek nyújtott már Magyarország segítséget, ami az ország méretéhez képest hatalmas teljesítmény. Ezt is elmondtam Donald Trumpnak.”

– hangsúlyozta Garlow, aki szerint a föld lakosságának 80 százaléka olyan országban lakik, ahol nincs vallásszabadság, és ennek a hatalmas elnyomott tömegnek a négyötöde keresztény.

„Azt várhatnánk, hogy ez megfelelő súllyal jelenik meg a nemzetközi emberi jogi küzdelmekben, de nem így van: sokkal többet hallani az „iszlamofóbia” veszélyéről, mint a „krisztofóbiáról”, pedig az utóbbinak messze több áldozata van. Ma politikailag nem korrekt üldözött keresztényekről beszélni. Sokkal inkább beszélnek üldözött muszlimokról, pedig ők leginkább más muszlimok miatt szenvednek.”

– mondta Garlow. Az amerikai tanácsadó ezért rendkívülinek nevezte azt, hogy Orbán Viktor a keresztényüldözésről tartott budapesti konferencián kijelentette, hogy a nyugati civilizáció legfőbb reménysége ma a kereszténység.

„A magyar miniszterelnök álláspontja egyedülálló az ENSZ valamennyi tagországának vezetői között.”

– állítja Jim Garlow.

Az amerikai lelkész-tanácsadó a hétvégén a Hit Gyülekezete Vidám Vasárnap rendezvényén is felszólalt, ahol elmondta, Magyarország fontos szerepet tölt be a nemzetek között, köszönhetően annak, hogy bátran és egyértelműen kiállnak az üldözött keresztények mellett.

Jim Garlow felszólalása itt tekinthető meg:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetek.blog.hu/api/trackback/id/tr5615336512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása